Galeri Soyut 19 – 30 Haziran 2015 tarihlerinde 3 ayrı sergiye ev sahipliği yapıyor.

19 HAZİRAN – 30 HAZİRAN
İrem Çamlıca

İrem Çamlıca 1988’de İstanbul’da doğdu. 2007’de Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden sonra 2013’de Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü’nde tam başarı burslu okuyarak bu bölümden birincilikle ve yüksek onur derecesiyle mezun oldu. 2011-2012 yıllarında Study Abroad programıyla University of the Arts, Central Saint Martins BA Fine Art bölümüne kabul edilerek eğitiminin bir kısmını Londra’da sürdürmüştür. Daha önceki yıllarda Avrupa’nın çeşitli kentlerinde sanat araştırmalarında bulunmuş ve Londra’da gerçekleştirdiği sanat araştırmalarından sonra ilk atölyesini 2012’de İstanbul Galata’da kurmuştur. Çalışmalarını İstanbul Osmanbey’deki atölyesinde sürdürmektedir.

Açılış: 19 Haziran Cuma – Saat: 18:00 – 20:30 / Yer: A Salonu

19 HAZİRAN – 30 HAZİRAN
İREM TOLLUOĞLU ” Makaronlar ”

İrem Tolluoğlu 1950’de Ankara’da doğdu. Çocukluk yıllarında evlerinde annesinin çaldığı piyano O’nun belleğinde kalıcı izler bıraktı. Bu dönem İrem Tolluoğlu’nun sanata olan ilgisinin temellerini oluşturdu. Sonraki yıllarda bu tutku O’nu çeşitli sanatsal objeler ve antikalar toplamaya yöneltti. 1999’dan itibaren de sanat eserleri koleksiyonu yapmaya başladı.
Yakın çevresini oluşturan sanatçı dostlarının yarattığı iklimin etkisiyle, M. Ayaz Müzesi’nde Azimet Karaman’la heykel çalışmaya başladı. Bu süreçte kendine özgü, samimi üslubuyla ürettiği ‘’Makaronlar’’ olarak adlandırdığı, pişmiş topraktan oluşan seramik heykellerle ilk kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturmaktadır.

Açılış: 19 Haziran Cuma – Saat: 18:00 – 20:30 / Yer: B Salonu

19 HAZİRAN – 30 HAZİRAN
BORA YILMAZYİĞİT

Bora Yılmazyiğit 1954 yılında Ankara’da doğdu. İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi, Mimarlık tarihi ve restorasyon uzmanıdır. Yüksek Mimar ve sanayicidir. Hafif çelik prefabrik sistemler üreten Prefi Prefabrik Yapı A.Ş.‘nin yönetim kurulu üyesi ve kurucu ortağıdır.
Sanat yaşamına, ağırlıklı olarak yağlı boya ve karakalem resim ile heykel yaparak başlamıştır. Yanı sıra felsefi, aktüel ve bilimsel denemeler de yazmaktadır. Şiir çalışmaları vardır. Şiir dilini resimlerine aktarma çabasındadır. Resimlerinde, klasik akademik ağırlıklı çalışmalara önem vermiştir. Yaşamın her saatinde, ileriye bırakılabilecek bir anı olduğunu ve bunların tuvale aktarılması gerektiğine inanmaktadır. Bu nedenle her an bir tablodur onun için.
Sanatçı, insan sevgisinin önde gelen temel öge olduğunu kabul etmekte ve detaylardaki ifade gücünü mesaj olarak izleyiciye aktarmak çabasındadır. Her bir eserini mutlaka kendi yaşamının içinden almış ve ölümsüzleştirmeye çalışmıştır. Her tuvalin, dondurulmuş bir anısı ve yaşanmışlığı vardır. Eserlerinin, geleceğe bırakabileceği en önemli miras olduğuna inanmaktadır.
Bu anlamlı serginin gelirini ise, K. Bora Yılmazyiğit, Galeri Soyut ile birlikte Genç Sanatçıların yurtdışı araştırma ve deneyimlerini geliştirmede kullanmayı planlamaları, bu katkıyı sunmayı amaçlamaları da ayrı bir anlam ve önem taşımaktadır.

Açılış: 19 Haziran Cuma – Saat: 18:00 – 20:30 / Yer: B Salonu